30 Temmuz 2009 Perşembe

Mama kavonozlarından şamdana



Merhaba,

Evet nihayet kullandığım iznin sonuna geliyorum. Yarın işbaşı, uzun bir aradan sonra. Bu arada bir sürü projem yarım yarım devam etti. Ama birkaç tanesi de tamamlandı ve fotoğraflanmayı bekliyor.
Bunların içinde beni en heyecanlandıran bu mama kavonozlarından şamdana dönüşüm projesi tamamlandı.
Çok uzun süredir aklımdaydı bunu yapmak. Bu sitede ( http://blog.ecologue.com/2009/05/19/crafty-recycling-outdoor-chandeliers/ ) gördüğümden beri ama bir türlü olmadı. Derken kavonozları boyadım bitirdim ama devamı gelemedi bir türlü. Hatta dayanamadım bloğumda yayınladım bile...(http://naz11-iz.blogspot.com/2009/07/kavonozlarm-henuz-proses-halindeler.htmliz.blogspot.com/2009/07/kavonozlarm-henuz-proses-halindeler.htmliz.blogspot.com/2009/07/kavonozlarm-henuz-proses-halindeler.html)
Kavonozların çevresine telden halkalar yaptım, zor zar. Pek pense kullanmışlığım yoktur. Ama bunları nereye asacağımı bilemedim. Aynı telden bir kaç kat bir arada kıvırarak halka haline getireyim dedim. O kadar eciş bücüş oldu ki gören burun kıvırdı.
Ben de bir demirci buldum. İki tane halka için 50tl istemez mi? Bu paraya dünya kadar tealight alırım ben. Hem nerede kaldı bunun geri dönüşüm projesi olma durumları.
Kara kara düşünürken bir gün iş dönüşü annemin bahçesinin girişinde ağaca asılı boş çiçekliği gördüm, kafamda bir ışık yandı. Neyse ki kimse “yok olmaz” demedi. Bende renk uyumu için onu bir güzel sprey boya ile boyadım. Sonra daha ince teller ile de kavonuzları birleştirdim.
İçine mumları koyunca karanlıkta çok hoş renkli ışıklar saçılıyor ortama. Ama annemin bahçesinde geceleri genelde hep beraber oturup kimi bilgisayar, kimi bulmaca takılırken tabi daha fazla ışık gerekiyor. Ama olsun, ben arada sırada tüm diğer ışıkları kapatıp eserimi seyrediyorum.
Aynısından bir tane daha yapacağım, bir arkadaşımın verandası için. Aslında onunda kavonozları hazır ama neye monte edeceğimi henüz bilmiyorum.
Fotoğrafları çekerken de zorlandım. Hem gündü hem gece çektim. Flaş ile veya flaş kullanmadan ayrı ayrı görüntüler elde ettim. Hafif bir rüzgar ile hareketlendikleri için fotoğraflar flaş olmadan bulanık görünüyordu.
Umarım beğenirsiniz, evdekiler çok beğendi. Romantik ortamlara daha hoş giderdi ama.....




30.07.2009 - Fulya

9 yorum:

  1. Beğenmek ne demek.Bayıldım.Zaten sarkaçları çok severim.Biliyorsunuzdur turşu kavanozunu bile sizinki gibi olmasa da boyayıp astım.Tam benim zavkime uygun olmuş.Tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Çok sevdim bunları, eline sağlık. Muhteşem görünüyor. Sanırım, maymun iştahlı ben, bunu da yapacaklar listesine alacağım. İyi geceler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Neduk ve marifetli peri. Beğenmeniz beni çok mutlu etti. O kadar uzun zamandır aklımdaydı ve heyecanla yaptım ki anlatamam.

    YanıtlaSil
  4. gerçekten vitray gibi görünüyor,iyi bir geridönüşüm:)

    YanıtlaSil
  5. HARİKA OLMUŞ, ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  6. Hepinize teşekkür ederim. Beni çok uğraştırdı ama değdi doğrusu.

    YanıtlaSil
  7. bloğunuzu yeni keşfettim ve bu şamdana bittim..;) çok güzel olmuş,ellerinize sağlık..;)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. yaptığınız bu güzelliği görmekde nasılda geç kalmışım.ellerinize sağlık süper bir geri dönüşüm projesi olmuş.bende ilham alarak yapmaya çalışıyorum.bloğuma eklediğimde düşüncelerinizi almak hoşuma gider.sevgilerimle...

    YanıtlaSil