25 Ocak 2010 Pazartesi

Bounes Aires'den Merhaba

Yeni islerimi yayinlamak degil bugunku mailimin amaci. Harika bir tatil geciriyorum, hic ummadigim kadar, bunu hatirlanir kilmak kendime.

Sadece Istanbul kisi yasarken burada 35 derecede olmak degil tatilin guzel olmasinin nedeni gordugum sehirden de fazlasi ile etkilenmem ayni zamanda. Bir de tabi bize sehri gezdiren rehberlerimizin basarisi ayni zamanda.

Buenos Aires o kadar buyuk bir sehir ki yaklasik 15 milyon nufusla ama hafta sonu sokaklar bombostu, ne trafik ne kargasa, gurultu.

Sehir dumduz bir alana kurulmus, ufak bir egimi turistlere gosterecekleri kadar duz alan. Egim dediysem siz Istanbul'un yokuslarini akliniza sakin getirmeyin kiyaslayamazsiniz bile. Sanki 2-3 merdiven cikmissiniz gibi okadar.

Ama caddeler muthis. O kadar alani bulunca nasil da duz ve genis caddeler yapmislar. Bir tanesi 9 Temmuz caddesi ve 16 serit var. Dunyadaki en genis cadde imis. 160m genisliginda sanirim. Sehir bir birini kesen dumduz caddelerle kurulmus.

Sonra parklar. Her yerde park. Inanilmaz bakimli, yesil ve guzeller. 140 adet park varmis sehirde. Her birinde heykeller. Zaten 3000 civarinda heykel vs. varmis gorulebilecek.

Sonra kisa da olsa inanilmaz tarihi yerler var. Eva Peron'un yasadigi ev gibi. Sonradan burada Madonna filmini yapmis. Eva Peron'un genc yasta olumundan sonra Avrupa'ya kacirilan cenazesi ulkeye yillar sonra geri donmus ve ozel bir mezarlikta ziyarete acik.

Sonra El Boca bolgesi ayri guzeldi. Bir zamanlar sefaletin merkezi olmus ve bu nedenle rengarenk boyalar ve tenekelerle kapli evleri hala sembolize eden bir er. O kadar renkli ki insan sasiriyor. Sonra sokakta resim yapip satanlar, tango dascilari ile civil civil.

San Thelma pazar gunleri kurulan bit pazari diyebilecegim alani ile bambaska. El isleri kadar bu pazarda antika esyalarda satiliyor. Bazilari gercekten cok guzel.

Bir de dun gezdigimiz at ciftligi. Gaco dedikleri kovboylari, sunduklari muhtesem etleri , tango ve kovboy sovuyla cok guzeldi.

Bunlara ait resimleri daha sonra ekleyecegim. Zaten Turkce karakter olmadigi icin yaziyi yazmam bile zor oldu. Sonradan duzeltmek uzere....

25. Ocak . 2010 - Buones Aires

2 yorum:

  1. Yazında düzeltilecek birşey yok. Gayet anlaşılır canım. İyi tatiller. Bol bol gez.

    YanıtlaSil
  2. Bende geçen yıl aralıkta gitmiştim gerçekten görülmesi gereken yerlerden en büyük sıkıntı bu kadar turist alan bir şehirde ingilizce bilen doğru dürüst insan olmaması bence, etler dediğiniz gibi kesinlikle harika

    YanıtlaSil