26 Ocak 2010 Salı

Buenos Aires'de son gun

Dun Tigre denilen kanallari gezdigimiz bir gun du.

Bunun icin River Plate dedikleri delta bolgesine gittik. Inanilmaz guzellikte bir bolge. Buenos Aires'in merkezindeki yeni ve luks oturum alanlari genellikle cok katli binalar. Cok katli derken mini gokdelenlerden bahsediyorum. Ama bu bolgedekiler Buenos Aire'in en pahali konutlari imis. Bahce icinde villa vari yapilar ve hepsi birbirindan farkli mimariler. Zamaninda Ingilizler bu bolgeye yerlesmisler ve yerlesimi cok etkilemisler. Tren istasyonlari vs Viktorian stili, bazi evlerde. En onemli unsurlardan biri de her yerde gorulen yesilligin burada da inanilmaz boyutlarda olmasi.

Boyle guzel bir bolgeden gecip bir katamaran ile nehirde gezinti yaptik. Burada farkli boyutlarla 1000 adet adacik bulunuyor ve 3 km uzunlukta bir seritten bahsediyoruz. Nehrin en dar bolgesinda genislik 47km. Insan gorunce nehir degil deniz ile karsilastigini zannediyor.

Adaciklar uzerinde oturum var. Zaten yaklasik 3000 nufusu varmis bu adaciklarin. Gezdigimiz bolgede adalar okadar birbirine yakin ki... Burada gormeye alistigimiz sokaklar bile daha genis. Bu adalarda yasayanlarin ihtiyaclarini karsiladiklari hareket halindaki tekneleri gormek de cok ilgincti.

Gece yemeginde katildigimiz Tango sov da ayri guzeldi. Bir onceki geceki sov cok guzeldi. Ikinci gece aynisinn benzeri olur diye dusunuyordum ki pek de oyle olmadigini gordum hayretle. Gerci klasik tango danslari ayni figurlar ama beraberinde yapilan folklorik gosteri cok etkileyici idi. Kizilderililer ve Peru etkisi hissediliyordu. Bir de gauco denilen kovby gosterisi muthisti.

Bu sabah esimle yaptigimiz uzun bir yuruyusle Buones Aires'e hoscakal dedik. Sokaklarda serbestce dolasmak, ise yetismek uzere kosturanlari, calisanlari gormek de ayri bir his. Hafta sonu neredeyse bombos olan sokaklarda suregiden bir hayatin oldugunu hissediyorsunuz.

Artik tatilin son duragi olan Rio de Janerio'ya yolculuk vakti. Rehberimiz bu ikinci duragin daha keyifli olacagi dusuncesinde.

26 Ocak 2010 - Buenos Aires

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder