14 Ağustos 2009 Cuma

Teyzemin ördüğü çanta

Geçen yaz teyzem bana bu çantayı örüp göndermişti. Ama sapına ne yapacağını bilememiş, bir kaç denemeden sonra bana bırakmış.
Ben de geçen yaz bir türlü elime alamadım. Bu yaz 10marifatte gördüğüm çantalarla heyecanlanarak bunu ele almaya karar verdim.
Öncelikle renkler çok hoştu , pembe ve kahve rengi. Fotoğraflarda yasıtamadım tam olarak ama birbirine çok yakışan iki ton. Teyzem hem çok marifetli hem de çok zevklidir. Birbirine uydurmayı çok iyi bilir, ama gördüklerimin yanında çok sade kalıyordu çanta. Ben de ipim yettiğince çiçek yapıp, teyzemin gönderdiği boncukları yerleştirdim ortasına da.
Sonra sapı için gidip şeffaf bir sap aldım. Aldım ama takmaya gelince, ben bu çantayı bu boyda sap ile omzuma takamam diye düşündüm. Ne yapayım, derken bir tarihlerde alıp belki de sadece bir kaç kez kullandığım kolyem (ne akla hizmet almşsam) geldi aklıma. Hemen onu açıp sapı uzatmak için ekleyi verdim. Böylece hazır oldu çanta kullanıma.
Gerçi sapı hala içime sinmedi ama farklı, daha uzun bir sap bulana kadar birkaç kez böyle kullanırım artık. Zira ip okadar sert ki örüp sap yapmaya kalksam tenimi tahriş edecek.
Bir de tabi bir ara astarlasam mı? Ama şimdilik böyle kullanacağım. Zamanım olduğunda artık gerisi gelir..

14.08.2009 - Salıpazarı

2 yorum:

  1. harika fikir çok güzel olmuş sap bence. teyzenizin ellerine sağlık. ufak bir tavsiyem var size çantayı kullanmaya başlamadan önce muhakkak astarlayın yoksa çok sarkıyor kısa sürede şekli bozuluyor. tecrübe ile sabittir :))

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle beğenmenize çok sevindiimi söyleyeceğim. Ayrıca öneriniz için teşekkürler. Hemen astarlıyorum.

    YanıtlaSil