13 Ekim 2010 Çarşamba

Bebek için sandık


İş yerinde bir arkadaşımın yeni bebeği olacak. Daha önce yaptığım anı kumbarasını çok sevmişti, ona da yapayım dedim ama kendisi biraz daha büyük bir boyunu tercih etti. Üstelik bebek erkek ve odası da denizci temalı olacağı için bunu da benzer olsun dedi.

Bende başladım boyamaya. Zemin kolay, kırık bir beyaz. Ardından çatlatma solüsyonları ile sandığın altını koyuca bir mavi üstünü ise gözkyüzü olacağı için daha açık bir mavi ile boyadım.


Sonra denizde dalga, gökyüzünde de bulut efektleri yapmaya çalıştım. Derken bir tane ağaç ile biraz da yeşillik konduruverdim bir kenara.

Buraya kadar kolaydı. Sonrasında denizcilik ile ilgili motifleri yapıştırmaya geldi sıra. Elimde minik ahşap şekiller vardı, daha öncede kullandığım. Ancak hem az hem de pek denizcilik temelı değildi. Bu konuda sıkıntı çektim doğrusu.



İnternetten bulduğum resimleri diğerlerinin yanında dekope etsem çok sıradan olacaktı. En son yoğun uğraşlar sonunda birmilyoncunun birinde kalan son magnet şeklindeki şekilleri de aldım yapıştırmak için. Internetten bulduğum resimlerin bazılarını da Ece Hanım'ın yöntemi ile kabartmaya çalıştım. Hamurun üzerine yapıştırıp, kenarlarını düzeltip sonra da zemine yapıştırdım bunları.




Bu arada magnet şeklinde olan ahşap malzemelerin arkasındaki mıknatısları çıkarmayı beceremedim. Ne ile yapıştırdılarsa öğrensek iyi olur, bizimde işimize yarar. Baktım öyle yapıştırmaya kalksam kısa sürede düşecekler ben de ozaman mıknatısların çevresini de hamur ile kaplayarak yapışacak yüzeyin genişlemesini sağladım.


En son olarak da vernikleyerek sahibine teslim ettim. Çok beğendi. Umarım keyifle iyi günlerde kullanır.


Bu arada daha önce yaptığım anı kumarası da burada...http://naz11-iz.blogspot.com/2009/07/merhaba-dun-4-temmuz-idi.html
13.10.2010 - alıpazarı

6 yorum:

  1. Çok hoş olmuş.ellerine sağlık.sevgiler SLN

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor, arkadaşınızın bebeği sağlıkla gelsin dünyaya, güle güle doldursun oyuncaklarını.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Beyaz Kklebek ve Çocukla Çocuk.Beğenmeniz beni çok mutlu etti.
    Teşekkür ediyorum sizlere. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok emek harcamışsın,ama değmiş. Ellerine sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık çok güzel bir sandık olmuş...

    YanıtlaSil
  6. merhabalar cok guzel olmus.Bende kursa basladım bu teknıgı bu hafta denıycem.Yalnız anlamadıgım mıknatıslarıda hamurla kaplamıssınız hangı(pecete tutkalımı) tutkalla yapıstırdınız.?

    YanıtlaSil