3 Mart 2010 Çarşamba

Tepsilerim



Bunlar da üst üste tamamlanan tepsilerim. Aslında çok önce başlamıştım bunlara. Hatta okadar önceki yarım kalıp bukadar beklerken oradan oraya atıldıkları için bazı yerleri bozulmuştu. Bu nedenle değişiklikler yapmak zorunda kaldım üzerlerinde.

Yeşil kenarlı tepsinin ortasında çok güzel ayçiçekleri vardı, dekope edilmiş olarak. Ama bozulduğu için peçete ile kaplayıp zemini aynı rengi bulamadığım için kahve rengi boyadım. Sonrada elle serbest desen çalıştım. Keşke daha ince uçlu fırçam olsaydı.

İkinci tepsimi açık renk zemin boyayıp bıtakmışım. Ortasına mum tekniği ile eskitme yapıp kenarlarına da peçete geçtim. Kiremit rengini oldum olası sevmişimdir. Böyle bej ve yeşille karışınca da bence hoş oluyor.

Son olarak boyanın berbat olması nedeni ile yine peçete ile kapattığım kahve rengi tepsim. Üzerine gülleri dekope ettim. Herkesin en beğendiği bu oldu. Çevredeki altın rengi eskitme ve kontür ile klasik bir model. Nedense benim de tercihim hep açık renklerden yana.

İşte böyle yıllara yayılan çalışmalar. Ama hala tamamlanmadılar. Gerçi birer kat verniklesem de tepsilerde en az 3 kat verniği tercih ediyorum. Kullanımları uzun ve problemsiz olmsun diye.
03.03.2010 - Salıpazarı

3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık ne kadar güzel yapmışsınız. Çook beğendim.

    YanıtlaSil
  2. ikinci tepsiyi beğendim hepsi güzel olmuş bu arada.
    Hakkınızda neden insafsızca bir tanımlama yazdınız.

    YanıtlaSil
  3. Atolyekedi ve DenDenAk beğenmenize savindim. Verniklenip sahiplerini bulacaklar kısa sürede, onlar da beğenir umarım.
    DenDenAk malesef kendimi böyle hissediyorum. Üstelik okadar yoğun hissediyorum ki bu aralar. O kadar balık hafızası ki oysa hafızam her seferinde ağa takılıyorum. İstedimki yazılı not düşeyim kendime, hatırlarım belki bana bunu yazdıranları. Ama pek bir gelişme yok. Hata kesinlikle bende, düzelmek iiçinse geç...

    YanıtlaSil