18 Mart 2010 Perşembe

Sevgili Sandığım

Bu sandık ahşap boyama kursuna devam ettiğim günlerden kalma. Çok sever ve beğenirim. Halen yatak odamda kullanıyorum. Büyük boyutlarda olmadığı için bazen içine fular bazen ise başka minik eşyalarımı koyarım. Ama her bakrığımda beni mutlu eder. Hani bazı eşyalar vardır sizin için hiç eskimez, modası geçmez buda benim için işte öyle.


Edirnekari dedikleri bir teknikle yaptım bu sandığı. Öncelikle ahşap bir zemin seçtim, sunta değil. Sonra zemini kapatıcı olmayan, transparent dedikleri boya ile boyadım. Bu akşap görüntüsünü vurguluyor, sonuç bece daha başarılı oluyor.

Ardından üzerine seçtiğim deseni kopya kağıdı ile kopyaladım. Sonra da beyaz tutkal ve saten alçı biraz da su ile oluşturduğumuz biraz kıvamlı olan malzeme ile çizilen desenin içini doldurdum. Burada kıvam çok önemli, biraz fazla sıvı bırakırsanız malzeme istediğiniz yerde durmayıp akıyor, kıvamı fazla olunca da fırçadan yüzeye akıtamıyorsunuz.


Ardından desenin içini doldurduğum malzeme iyice kuruyuncaya kadar bekledim ve boyadım. Sonra biraz eskitme ve altın rengi ile yapılan çizgiler, ardından da vernik. İşte sevgili sandığım hazır.

Bu tekniği çok sevdim. Daha sonra başka yerlerde de kullandım ama malesef evde başka örnek kalmamış. Belki bir ara yeni birşeyler yapmalıyım bu teknikle. Biraz zaman alıyor, dikkat ve sabır işi ama sonuç çok keyifli.



18.03.2010 - Esentepe

3 yorum:

  1. Çok güzel olmuş çook beğendim,Çok başarılı bir çalışma.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ben sana
    sandık için güzel bir yorum yazdım,yollayıp çıktım.
    sonra profilini merak edip geri geldim ve tekrar yorum yazdım .sonra da ilk yorumun ulaşmadığını görüp bu cümleleri ekledim.


    Profiline bakayım dedim ve güldüm .
    Hiç böyle güzel şeyler yapacak beceri,estetik zevk sahibi bir hatun enayi olabilir mi?
    sana baktığımda ben alnında ENİYİ yazdığını göreceğimden eminim.
    Onlar okumayı bilmiyor . Bazı salaklar en iyiyi enayi olarak görse de o onların çıkarcı ve salak olduğunu gösterir.
    Vay be bende de yara varmış;kabuğuna dokunmuşuz beraber:))))

    YanıtlaSil
  3. Bu sandık gerçekten çok hoş ve güzel.Renklere de bayıldım.Bende söyliyeyim ne olur kıymetini bilin.Bu alçıyla yapılan çalışmayı hiç denemedim.Edirnekari yi hiç duymamıştım.Sadece bu çalışmaya rölyef de deniyordu galiba,yanlış hatırlamıyorsam.Tekrar elinize sağlık.

    YanıtlaSil