19 Temmuz 2011 Salı

Babama Şımarık Tepsi



Babalar günü için babama şımarık tepsi sipariş etti annem. Oturduğu yerden yemeğini rahat yiyebilsin diye.


Ben de ne yapayım diye düşünürken yukarıdaki peçeteyi gördüm ve çok hoşuma gitti. Bir erkek için en uygun desenlerden biri bence. Tema tamamen erkeklere özel. Bir de rengi oldukça uzun süredir ordudan emekli olan babamın artık özlemiş olabileceği bir renk gibi geldi.


Hemen zemini boyadım ve bayağı bir eziyetle de peçeteleri yapıştırdım. Pek de düzgün olmadı ama tüm peçeteyi ilk kez yapıştırıyordum ve yöntemini bilmiyordum doğrusu. Şimdi artık öğrendim ama bu tepsi için biraz geç oldu.


Sonra etrafını tamamlamaya geldi sıra. Bir süre öylece seyrettim. Aklımdan farklı farklı alternatifler geçti ama bir türlü uygulamaya dökemedim. En son olarak bu koyu yeşil renge ve kendinden yapışkanlı altın rengi bordüre karar verdim. Böylece hem kolay hem de şık bir sonuç oldu.


Vernik işlemini ise standart vernikle değil 50 kat vernikle çözdüm. Nedeni her gün kullanılacağı için ve muhtemelen sıcak soğuk bir dolu malzeme ile karşılacağı için dayanıklı bir malzeme istemem. Bu vernik de ilk kez kullandığım bir vernik. Bazı noktalarda kabarcıklar kaldı sanırım bir şeyleri eksik yaptım.


Sonuca bir bütün olarak baktığımda ve ufak tefek defoları göz ardı ettiğimde şık bir tepsi gördüm. Babam ve tüm aile fertleri tepsiyi beğendi.


Resim sanki biraz eksik sergiliyor sonucu. Belki yeni fotoğraflama yapıp ekleyebilirim ama ne zaman bilinmez.






Gayrettepe, 19 Temmuz 2011

7 yorum:

  1. peçete gerçekten erkeklere özelmış, şık bir tepsi.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş:)) Ben de annem için düşünüyorum. Şimdilik oturarak sehpadan yiyebiliyor ama korkarım yakın zamanda yapamayacak. Modeli çok güzel. Nereden sipariş ettiğinizi sakıncası yoksa öğrenmek isterim. 50 veya 100 kat verniği dökmeden dinlendirin. Döktükten sonra da hava kabarcığı olan yerlere ocak çakmağının alevini yaklaştırın, çıkıyor kabarcıklar hemen. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,

    Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Ayrıca verniğin kullanımı ile ilgili bilgi de çok faydalı oldu. Tekrar kullanmayı planlıyordum, mutlaka deneyeceğim.
    Ben son zamanlarda ahşap malzemelerimi aşağıdaki adresten tedarik ediyorum. Eve kadar getirip teslim ediyorlar. Ama İstanbul dışına nasıl olur bilemem.
    http://www.istanbulhobi.net
    İstanbul içi teslimler için telefon numarası verebilirim ilgilenenlere. Fiyatlar da şu ana kadar gördüğüm en uygun fiyatlar. Siteden beğenip, kodları ile telefon ile sipariş ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Wavvv.. Ooooo.. Harika olmuş. Güle güle kullansız babanız. Babaları kıskandıracaksınız.. :)

    YanıtlaSil
  5. selamlar naz, öyle güzel bir çalışma ki, yazmadan duramadaım. güzel, renkler ondan da güzel. Bizim anne babalarımız bizden daha mı şanslılar ne, diye düşünüyorum bazen.

    ellerin dert görmesin, sevgiler

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş.güle güle kulllansın babanız..

    YanıtlaSil
  7. enfes bir tepsi olmuş bitanem..o güzel ellerine sağlık....

    YanıtlaSil