27 Haziran 2011 Pazartesi

Kapıma Gazetelik



Tatile gitmeden önce yaptıklarımdan bazılarını sergilemek istedim burada. Ama malesef koşturmaktan bir türlü zamanım olamadı, iki cümle yazıp fotoğrafları düzenlemek de zaman alıyor.

Ben de bari çok sevdiğim bu gazeteliği ekleyeyim istedim.
Bu, yıllar sonra tekrar ahşap boyama konusunda öğrenciliğe dönmemle beraber yapılan bir çalışma. İlk dersimin eseri ama bir türlü ikinci dersi yapmak nasip olamadı. O da tatil dönüşüne kaldı.

Klimt desenlerini çok severim. Bu desenli peçeteyi görünce peçete kabartma için kullanmak istedim.Yıllardır sayısız gazetelik yapmışımdır ama hala kapımda asılı bir tane yok. Bunu kendim için yaptım.

Öncelikle açık renk zemini boyadım. Kenarları kahve rengi ile mum eskitmesi yaptım. Önüne ise peçete desenini yapıştırdım. Sonra kabartmak istediğim yerleri kabartmak için kullanılan rölyef pasta ile geçtim. İşin bu kısmı biraz zaman alıyor ve sıkıyor insanı. Kuruyunca da üzerinde aynı desendeki peçeteyi tekrar desenlerin üst üste gelmesine dikkat ederek yapıştırdım. Sonra da el ile üzerlerine hafif hafif sıvazlarcasına baskı yaparak kabarık kısımların yukarıda diğerlerinin zeminde kalması için uğraştım.

Sonuçtan çok memnunum. Beğen çok beğendim, görenler de hep olumlu fikir beğendiler. Aslında bana kalsa dalların arasına ve yere minik renkli bir kaç nazarlık serpiştirirdim ama kızım “anne böyle kalsın” diyince ben de ellemedim. Bir süre böyle kullanalım bakalım. Şimdiden kapıdaki yerini buldu.

27 Haziran 2011 _ Salıpazarı

5 yorum:

  1. değişik bir çalışma, çok farklı, çok beğendim, güle güle kullan..iyi tatiller.

    YanıtlaSil
  2. Bende çok beğendim. :)

    Ellerine sağlık.

    Ve tabiki iyi tatiller. :)

    YanıtlaSil
  3. çok beğendim ellerine sağlık, özellikle kabartmalar çok iyi durmuş :)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş ellerinize sağlık.gustav klimt ağaçlarını bende çok severim çok dekoratif duruyor..

    YanıtlaSil
  5. oy oy oyyy kabartma olayını ilgiyle okudum...şahane olmuş valla ablam...bunu ben de bir deneyeyim...çook teşekkürler anlatımın için...

    YanıtlaSil