12 Nisan 2010 Pazartesi

Kartlar-şimdilik son

İşte bunlar da benim son kart çalışmalarım. Biraz ara ile nihayet planladığım adede ulaştım. Yine aynı şekilde evdeki malzemeleri kullanarak ve daha önce denemediğim tekniklerle çalıştım.

İlkinde kartonu yapışkanlı kağıtla kapladım. Bu kağıtlar raflarımdan artan kağıtlardan. Sonra oğlumun parçaları eksik puzzle parçalarını sprey boya ile boyadım. Bunları iri bir kalp şeklini alacak şekilde kestim ve hazırladığım kartımın üzerine silikon ile yapıştırdım. En üste de evde bulduğum bir nazarlık kondurdum. Kartın boş kalan köşelerine de puzzle parçaları serptim. Evde bu arada bir de temizlik yapmış oldum. Parçaları eksik olmayan ama oğlumun daha küçük yaşlarda oynadığı puzzlelar ise kuzenlerine gitti.


İkinci kartım çok canlı, cıvıl cıvıl; dergi sayfalarından yapıldı. Dergi sayfalarını üçgen şeklinde kesip üzerine yapışkan sürdüm sonra ince çubukların (hani çocukların oyuncakları vardır, Mikado çubukları, onları kullandım) etrafına doladım. Sonra da kağıtlardan çubukları çıkarıp donmasını bekledim. Aslında bunlara başladığımda, ki yaklaşık 2 yıl oldu, amacım kağıt boncuklar yapmaktı. Bunları vernikleyip kapıya sineklik yapacaktım. Ama bir türlü ilerlemeyince yaptıklarım duruyordu. Onları farklı boyutlarda kesip kalp şeklini verdim ve kartona yapıştırdım. Sonrada çevresine biraz daha küçük boyutlarda boncuklar yapıştırdım.



Üçüncü kartım bir çiçek sepeti. Daha önce yapmayı istediğim bir teknik ile gazete kağıtlarını kullanarak sepet örgü yaptım. Yaptım ama oldukça vaktimi aldı bu küçük kare parça. Kağıtları önce aynı boyutlarda kesip sonra kat kat katlamak gerekiyordu. Sonra bunları yapıştırıp açılmalarını önledim ve sepet örgüsü yaptım. Sonra da bunu saksı olarak düşündüm. Çiçekleri ise yine elbezlerinden yaptım, daha önce denemediğim bir teknikle. Evde keçem olmadığı için çok farklı renkler olmadı ama dedim ya amaç evdeki malzemeleri kullanmaktı. Sonra baktım evdeki beyaz karton sırıtıyor, biraz neskafe ile sarartıp hepsini yerleştirdim.




Dördüncü kartım da ışıl ışıl oldu. Burada daha önce bir gazetenin çocuklar için verdiği çerçeve olabilecek şekilde düşünülmüş boyama saayfalarını kullandım. Üzerini yapışkan kağıtla kapladım. Bunun üzerine de eski kredi kartlarımı minik minik keserek yapıştırdım. Işıkta çok hoş parlıyorlar. İçinin çerçeve olarak kullanılabilmesi içinde etrafını süslemek istedim. Çerçeve kenarlarına da CD keserek parçalarını yerleştirdim. Böylece bu çalışmada bitmiş oldu.



Bu dört çalışmayı da büyük boyutlarda yapmıştım, bir arkadaşım duvara pano olabilir bunlar dedi. Gönderdiğim kişiler nasıl kullanırlar bilemem ama bu teknikleri kullanarak benim duvarlarımı süsleyen panolar yapmayı planlıyorum.


Esentepe 12.04.2010